Parochie Sint Bavo - Rijsbergen

Restauratie St. Bavo

Momenteel worden door de fa. van Dinther samen met de glazenier Joelle d’Alsace uit Lanaken dertien glas-in-loodramen gedemonteerd, daarna schoongemaakt en opnieuw verlood. Het gebroken glas wordt vernieuwd. De ijzeren brugstaven worden vervangen door messing brugstaven die tevens geschikt zijn om voorzetbeglazing aan te brengen.

De fa. Normakoestiek heeft ook de dakconstructie en met name de spanten boven de gewelven aangepakt. Rotte balkdelen zijn verwijderd en vervangen door nieuwe balken en verstevigd met Ocume multiplexplaten.

De dakgoten uit  de jaren zestig, die al diverse keren waren gerepareerd en in slechte conditie zijn worden vervangen door de fa. van Keulen en waar nodig wordt het onderliggende houtwerk vervangen. Hier en daar moeten ook leien op het dak worden aangebracht.

Al deze werkzaamheden zijn mogelijk geworden doordat onze parochianen jaarlijks trouw hun bijdragen leveren aan de Aktie Kerkbalans en door het gezonde financiële beleid van de parochie door gelden voor dergelijk groot onderhoud tijdig te reserveren. Uiteraard zij wij blij met elke financiële bijdrage voor deze restauratie die u kunt storten op rekeningnr. Rabo: NL57RABO 0145308717.

Parochieberichten

kerkschoonmaken

maandag 23 april

Eerste Heilige Communie