Parochiekern St. Bavo - Rijsbergen

Parochieberichten

Kerststallen tentoonstelling

25 & 26 december 2022

Na enkele jaren van gedwongen afwezigheid kunnen we met Kerst 2022 weer genieten van de kerststallententoonstelling in de St. Bavokerk in Rijsbergen.

De St. Bavokerk is beide Kerstdagen open van 11.00-16.00 uur.

De tentoonstelling heeft als uitgangspunt  “de St. Bavokerk een sfeervolle ontmoetingsplek te laten zijn  voor velen, ook  buiten de kerstvieringen om” .

Tijdens deze dagen is er vaak een moment  om  het huiselijke kerstgevoel te willen delen met anderen. Of een moment dat het binnenzitten afgewisseld moet worden met ‘even ertussen uit’, en zoeken dan een  activiteit om buitenshuis iets van kerstbeleving te vinden.  Weer anderen zoeken  gezelschap. De St. Bavokerk en de kerststallen expositie is daar een mooie plaats voor.

De kerk is geheel in kerstsfeer aangekleed. De grote kerststal met alle lichtjes en kaarsjes erom heen is een beleving op zich. 

Op het kerkplein staat  de grote buitenkerststal, waar naast de Heilige Familie regelmatig schapen en een ezel te vinden zullen zijn.

In de kerk is dan ook de fototentoonstelling “Nieuws van….toen en nu” te zien van Charles Luijten. Vaak is er door deze foto’s zoveel gespreksstof dat  kleinkinderen hun opa’s en oma’s niet  snel mee naar huis krijgen. Geen probleem, de kinderen kunnen ondertussen in de kinderhoek een kerstwens kleuren, uitknippen en in de kerstboom hangen.

Anders dan anders is dat er geen stallen van buitenaf worden opgevraagd. De werkgroep gaat dit jaar alleen stallen en groepen exposeren die zij in de loop der jaren geschonken heeft gekregen. Vanaf de 1e tentoonstelling in 2002 zijn er jaarlijks wel een aantal stallen aan de verzameling toegevoegd. Tijd om alles voor de dag te halen, en opnieuw te presenteren.

Wel vertrouwd zijn de eigengemaakte stallen door de kinderen van o.a. de St. Bavoschool. Zij hebben op een woensdagmiddag op school o.l.v. medewerkers van de werkgroep een stal met beeldjes in elkaar  gezet. Deze knutselwerken  zijn te zien tussen de andere stallen en groepen.

De entree is dit jaar weer gratis, voor de koffie /thee wordt 1 euro gevraagd en voor de onkosten van de kerk (denk aan de versiering, de verlichting en de verwarming) is een vrijwillige bijdrage zeer welkom.

Namens de werkgroep en medewerkers is hierbij iedereen uitgenodigd een kijkje te komen nemen, en we wensen allen ‘sfeervolle Kerstdagen’.

 

 

Geplaatst op 18-11-22

Parochiekernberichten

Kerststallen tentoonstelling

25 & 26 december 2022

Adventactie

2e collecte op zaterdag 3 december 2022

Buurten met de Bijbel

november - december 2022

Uitnodiging

25 jarig priester jubileum van pastoor Hans van Geel

 Pagina 1 van 14  >  >>

Overleden

Piet Sweep

december 2022

Riet Verschuuren - Vermeeren

November 2022

To Martens - Herijgers

november 2022